Изабери језик:

О часопису

Српска политичка мисао је водећи часопис Института за политичке студије, и већ више од двадесет година један од најугледнијих научних часописа у области друштвених наука у Србији, али и у региону.

Часопис је примарно посвећен истраживању политичке теорије и њених фундаменталних концепата, али није тематски уско ограничен: интердисциплинарни приступ редакције није концентрисао часопис искључиво на проучавање политиколошких феномена, већ је проширио фокус на проблеме из области филозофије, социологије, политичке економије и међународних односа.

Часопис у своје ауторе убраја најцењеније професоре и истраживаче различитих области друштвених наука из Србије, региона, али и ширег иностранства, па се временом дефинисао као референтна публикација за дефинисање српске политикологије и политичке мисли уопште.

Уређивачка политика часописа окренута је светским стандардима научно-истраживачког рада, те је посвећена не само пукој дескрипцији, већ и практичном обликовању демократске политичке културе, у складу са савременим трендовима у политичким наукама.

Часопис излази четири пута годишње.

Уређивачку политику часописа можете преузети ОВДЕ.

Етички кодекс и политику ауторских права можете преузети ОВДЕ.

Издавач: Институт за политичке студије

ISSN: 0354-5989

DOI: 10.22182/spm

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Пријави се за билтен

ç