Изабери језик:

Мср Стефан Радојковић

Стефан Радојковић (1984), истраживач-сарадник, дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Београду, на катедри за историју (2009). Последипломске студије наставио је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду где је стекао звање мастера политиколога за међународне послове 2014. године одбранивши мастер рад “Дуготрајни друштвени сукоби – Косово и Метохија од 1980. до 2008. године”. Исте године, у новембру, уписао је докторске академске студије, програм: Међународне и европске студије ФПН-а.

Одлуком Светог Архијерејског Синода 2017. године именован је за секретара Одбора за Јасеновац САС СПЦ. Ангажован као стручни сарадник Музеја жртава геноцида (МЖГ) у Београду, од јула 2018. године, учествује на пројектима „Злочини на територији бивше Југославије у 20. и 21. веку“ и „Енциклопедија геноцида у Независној Држави Хрватској”. Последњих осам месеци у поменутом музеју, октобар 2021. – јун 2022. године, обавља посао кустоса-историчара.

Од фебруара 2023. године запослен је на Институту за политичке студије (ИПС). Такође, вишегодишњи је дописник и коментатор новинских часописа и електронских медија попут „Православље”, „Јерусалем Пост”, „ТВ Храм”, „Талас.рс”, Радио „Светигора”, „Блиц”, „Религион ин Праxис”, „КоССев” и „Недељник”.