Изабери језик:

ТРИБИНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦЕНТРА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

У четвртак 09. новембра 2023. године, са почетком у 10.00 часова, у пуној Конференцијској сали Института за политичке студије, одржана је Трибина под називом „КОСОВО И МЕТОХИЈА НАКОН ФРАНЦУСКО НЕМАЧКОГ ПЛАНА”.

Поздравну реч упутио је организатор Трибине др Момчило Суботић, научни саветник  и руководилац Центра за Косово и Метохију у Институту за политичке студије, Београд, који је најавио почетак Трибине а присутнима пожелео добродошлицу. 

Пред публиком која се одазвала у великом броју, говорили су: Момчило Трајковић (Српски национални форум), др Марко Јакшић (Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина”), Славиша Ристић (Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина”), Драган Велић (бивши Председник Скупштине Заједница општина Аутономне покрајине Косово и Метохија, 2001–2004 и Председник Cрпског националног већа), др Слободан Самарџић (професор на Факултету политичких наука, Београд, и члан Председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије), др Момчило Суботић (научни саветник у Институту за политичке студије, Београд), др Дејан Мировић (професор на Правном факултету универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици), др Часлав Копривица (професор на Факултету политичких наука, Београд), Зоран Чворовић (професор на Правном факултету, Крагујевац), др Милош Ковић (професор на Филозофском факултету, Београд), др Душан Пророковић (виши научни сарадник у Институту за међународну политику и привреду и професор на Факултету за дипломатију и безбедност, Београд), мср Стефан Радојковић (истраживач-сарадник у Институту за политичке студије, Београд) и др Сања Шуљагић (виши научни сарадник у Институту за политичке студије, Београд).

Модератори Трибине биле су мср Андреа Матијевић и мср Андријана Лазаревић, истраживачи-сарадници у Институту за политичке студије.

Трибина је завршена дискусијом, у којој су, поред учесника, своје конструктивно мишљење и закључке изнели и присутни у публици.

Захваљујемо се свима на учешћу!

Галерија