SVEČANA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI DIREKTORA IPS

Dana 1. juna 2023. godine održana je svečana primopredaja dužnosti direktora Instituta za političke studije, Beograd u novom prostoru na adresi Dobrinjska 11. Uvaženi gosti iz drugih institucija i zaposleni na Institutu okupili su se tačno u podne da uveličaju ovaj događaj.

U svečanoj sali za konferencije program je vodila Dajana Lazarević, pozdravivši sve prisutne, a posebno goste ove svečanosti: g-đu Sandru Božić, potpredsednicu Narodne skupštine Republike Srbije; ispred Ministarstva finansija g-đu Emu Kraktus; ispred Vojne akademije kapetana fregate doc. dr Slobodana Radojevića i vanrednog profesora Dragana Stanara; ispred Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost prof. dr Violetu Rašković Talović. Voditeljka programa je pozdravila i sve članove Upravnog odbora, gde je reč dala predsedniku Naučnog veća Instituta prof. dr Ljubiši Despotoviću.

Profesor Despotović je govorio o značaju i odgovornosti koje nosi funkcija direktora i poželeo budućem direktoru mnogo uspeha u vršenju funkcije, a zaposlenima uspešan rad.

Sve prisutne pozdravio je i naš cenjeni, dosadašnji v. d. direktora Instituta dr Zoran Milošević, koji je kratkim izlaganjem o dosadašnjem radu, dužnost predao dr Miši Stojadinoviću, čestitao mu i poželeo sreću i uspeh u radu.

Novi direktor IPS dr Miša Stojadinović  zahvalio se na ukazanoj časti i poverenju, uz reči da će se u narednom periodu raditi na kvantitativnom i kvalitativnom razvoju Instituta, kao i unapređenju saradnje sa drugim institucijama. Direktor je ovom prilikom imenovao i svog zamenika, dr Zorana Miloševića, nakon čega su prisutni  pozvani na koktel u holu Instituta, gde su uživali u prijatnoj atmosferi u razgovoru sa svojim kolegama.

Novom direktoru IPS Miši Stojadinoviću želimo puno sreće i uspeha u daljem radu.

Galerija

ç