Изабери језик:

Предавање: Дејвид Ангер и Дејвид Елвуд (Џонс Хопкинс САИС)

Институт за политичке студије вас са задовољством позива да 25. октобра 2018. године од 17 часова, на Факултету политичких наука (Јове Илића 165, Београд), присуствујете панелу о савременим међународним односима, на коме ће говорити Дејвид Ангер и Дејвид Елвуд, професори Школе за напредне међународне студије Универзитета Џонс Хопкинс у Болоњи, Италија. Теме панела су следеће:
– David C. Unger: ‘What Happened to America? A Foreigner’s Guide to Donald Trump’
– David W. Ellwood: ‘Brexit: Views Today from England, Scotland and Northern Ireland’

У оквиру панела, професори ће укратко представити своју матичну установу и упознати присутне са наставним програмима и могућностима за стипендирање које нуди Универзитет Џонс Хопкинс. У том смислу, посебно охрабрујемо присуство студената мастер студија, као и завршних година основних студија са факултета друштвених наука у Републици Србији.
Догађај се одвија у склопу активности којима Институт за политичке студије обележава 50 година рада и постојања. Радни језик панела је енглески. Уколико сте заинтересовани, молимо вас да своје присуство потврдите слањем поруке на [email protected] до 23. октобра 2018. године.
Дајвид Ангер је ванредни професор америчке спољне политике на Универзитету Џонс Хопкинс у Болоњи. Такође је истраживач сарадник на Школи за оријенталне и афричке студије Лондонског Универзитета, један од уредника часописа “Survival“ у издању Међународног института за стратешке студије из Лондона, и члан Савета за спољне послове. Био је дугогодишњи спољнополитички уредник Њујорк Тајмса. Аутор је великог броја чланака, као и монографије “The Emergency State: How to End America's Obsessive Quest for National Security and Reclaim our Democracy” (Penguin Press, 2012).
Дејвид Елвуд је виши ванредни професор европских и евроазијских студија на Универзитету Џонс Хопкинс у Болоњи. Некадашњи је професор савремене међународне историје на Болоњском универзитету, научни сарадник Америчког института Родермир на Оксфордском Универзитету, и председник Међународног удружења за медије и историју 1999-2004. Аутор је великог броја чланака и неколико књига, међу којима је последња “The Shock of America: Europe and the Challenge of the Century” (Oxford University Press, 2012).