Изабери језик:

НОВА КЊИГА ДР ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

Милошевић, Зоран. 2024. СВЕТОСТ – КУЛТУРА – ГЕОПОЛИТИКА: Сусрет који води ка Спасењу. Зворник: АСоглас. ISBN 978-999-76-83-18-2

Друга недеља априла доноси сјајне вести. У издању АСоглас, издавачке куће из Зворника, изашла је нова изузетна књига СВЕТОСТ – КУЛТУРА – ГЕОПОЛИТИКА: Сусрет који води ка Спасењу, чији је аутор др Зоран Милошевић, научни саветник у Институту за политичке студије, Београд.

Да научно-стваралачки жар не напушта човека који себе несебично даје науци, видимо по научним монографијама чији је аутор и вредним зборницима радова које је приредио у последње две године. Ипак, књига пред вама је нешто другачија – по својим материјалима она обједињује и заокружује књиге-претходнице. 

На самом почетку књиге нашла се Повеља Зорану Милошевићу за животно дело, уручена 30.9.2023. године на 7. Дринским књижевним сусретима од стране издавача ове књиге. У заслужност награде не сумњамо, имајући у виду да аутор има преко 1000 објављених библиографских референци, где се убраја и књига која је пред вама, саткана у три поглавља: Православље и геополитика; Култура и геополитика; Геополитичке анализе и упозорења.