Изабери језик:

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ПЕРСПЕКТИВЕ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА У САВРЕМЕНОМ ДРУШТВУ II”

Научна конференција „Перспективе политичких наука у савременом друштву II” одржана је 07. и 08. децембра 2023. године у Конференцијској сали Института за политичке студије, Београд, са почетком у 10.00 часова. 

Конференцију је отворио директор ИПС-а др Миша Стојадиновић, који је поздравио присутне и похвалио рад и иницијативу младих истраживача. Поздравну реч упутили су и чланови Организационог одбора Конференције, мср Андреа Матијевић и мср Ненад Спасојевић, након чега су представили свој рад у оквиру првог панела. 

Теме панела биле су: Криза демократије и успон хибридних режима у Европи; Медији и јавна управа у поларизованом политичком контексту; Избори у Србији, Немачкој и САД – талас политичких промена или status quo?; Геополитика великих сила и замрзнути конфликти у 21. веку; Србија и суседи: историјски развој и савремене тенденције регионалне сарадње; Тржиште рада и систем социјалне заштите у Републици Србији: изазови и перспективе.

Међу учесницима Конференције нашли су се истраживачи са Института за српску културу, Приштина; Института за европске студије, Београд; Института друштвених наука, Београд; Института за политичке студије, Београд; Факултета политичких наука, Београд; Филозофског факултета, Београд; Филозофског факултета, Нови Cад; Војне Академије, Универзитета Одбране у Београду, Београд.

Поред времена за излагање, део Конференције био је предвиђен за дискусију, током које су учесници и присутни у публици били у могућности да изнесу конструктивна мишљења и поставе питања.

Захваљујемо се свим учесницима и гостима, који су својим присуством допринели квалитету Конференције. 

 

Галерија