Изабери језик:

КЊИГА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА НА АРАПСКОМ ЈЕЗИКУ

اسم الكتاب: المسلمون إرهابيون أم ضحايا الغرب؟ المعضلة الإسلامية في الاتحاد الأوربي ١٩٥٠ تأليف: د. زورانميلوشيفيتش ترجمة: د. جعفر عبد المهديصاحبمؤسسة ابجد للترجمة والنشر والتوزيع978-9922-676-58-6 : ISBN

У издању ЕВЈЕД фондације за превођење, издавање и дистрибуцију (Багдад, Ирак) изашла је књига др Зорана Милошевића „Терористи или жртве Запада: муслиманско питање у Европској унији“ (2022). Књигу је превео на арапски језик др Џафар Абдул Махди Сахиб.

Ретко који српски научник се може похвалити научном монографијом на арапском језику, а нашем др Милошевићу је то пошло за руком. Првобитно је Центар за академску реч (Шабац, 2015) објавио истоимену књигу на српском језику, са опсежним разматрањима муслиманског питања, да би превод угледао светлост дана у Багдаду скоро седам година касније.

Миграционо питање је и даље врло актуелно, као и положај муслиманских избеглица у свету, који се данас броје у милионима људи. У научној монографији др Милошевића разматра се и број џамија у свету, представљање муслимана у мас-медијима и предрасуде које их прате, разлози ратова на њиховим изворним територијама и разлози њиховог напуштања истих, као и однос припадника других религија према исламу. Објективно се процењује и број могућих екстремиста међу избегличким становништвом, као и њихова будућност у новим срединама претежно западних држава.

За читаоце на српском језику препоручујемо књигу „Терористи или жртве Запада: муслиманско питање у Европској унији“ (2015), а за читаоце на арапском језику – истоимену књигу EBJED фондације (2022), која је побрала многе позитивне реакције у Ираку.

Галерија