Изабери језик:

ИЗАШЛА КЊИГА „ГЕОПОЛИТИКА 2“

Геополитика. Взгляд с Балкан. Часть 2 / Зоран Милошевич ; пер. с серб. – Минск : Белпринт, 2023. – 208 с. – ISBN 978-985-459-635-8.

 

Након Медаље Игора Григорјева у Санкт Петербургу и Специјалне награде Удружења српских књижевника Словеније у Љубљани, др Зоран Милошевић поново доноси лепе вести на Институт за политичке студије у Београду.

Наиме, његова књига „Геополитика – поглед са Балкана – 2. део” је изашла у реномираној белоруској издавачкој кући „Белпринт“ у Минску (новембар 2023). На руски језик књигу су превели: чувени белоруски слависта и србиста проф. др Иван Чарота, као и његови ученици: Ана Наумова (кандидат филолошких наука), Јулија Гољак, Наталија Матјушевска, Христина Савина и Олга Бресњева.

„Геополитика 2” доноси научне чланке на горуће теме друштвених наука, како везане за историјске, тако и догађаје и поимање савременог доба. Дискутује се о идентитету словенског рода (пре свега српском и руском), потом о међусловенској сарадњи, народној дипломатији, односима Истока и Запада, хришћанства и ислама, заблудама и погрешним потезима који утичу на губљење територија, традиције, сопства и воде ка пропадању.

Ова књига је наставак „Геополитике 1” која је изашла на пролеће 2023. године у Санкт Петербургу. Најављена је и књига „Светост – култура – геополитика” др Зорана Милошевића која се очекује почетком 2024. године, као део Награде за животно дело уручене у Зворнику (септембар 2023).