IPS POTPISAO UGOVOR O SARADNJI SA RUSKOM PREDSEDNIČKOM AKADEMIJOM (NWIM RANEPA)

Naučni saradnik Instituta za političke studije dr Stevan Rapaić je na poziv Fakulteta za ekonomiju i finansije boravio u Sankt Peterburgu od 22. do 26. aprila 2021. godine, gde je učestvovao na međunarodnoj naučnoj konferenciji “State and Business: Modern Trends and Problems of Economic Development” koju je organizovao North-West Institute of Management under the Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (NWIM RANEPA).

Ovom prilikom Institut za političke studije sklopio je sporazum o saradnji sa NWIM RANEPA. Sporazum predviđa saradnju na zajedničkim naučnim projektima, kao i promociju srpske i ruske kulture. Delegaciju Instituta za političke studije predvodio je dr Stevan Rapaić, dok je sa ruske strane sporazum potpisala prof. dr Olga Kazanskaia, zamenica direktora NWIM RANEPA.

Ruska predsednička akademija nacionalne ekonomije i javne administracije (RANEPA) jedna je od najvećih i najuspešnijih državnih obrazovnih i naučnih institucija u Rusiji. Kao takva ova akademija je lider u oblasti javnih politika, državne administracije i poslovnog upravljanja.

Galerija

ç