Изабери језик:

„ГЕОПОЛИТИКА“ ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ

Геополитика. Взгляд с Балкан. Часть 1 / Зоран Милошевич ; составитель Даяна Лазаревич ; рецензии Кирилл Шевченко, Виктор Мищенко. – Санкт Петербург : Арт-Экспресс, ЛИТО Свежий взгляд (Санкт Петербург – Москва – Минск – Белград), 2023.–284 с. – ISBN 978-5-4391-0851-0.

Издавачка кућа „Нови поглед“ у Санкт Петербургу објавила је научну монографију др Зорана Милошевића на руском језику под називом: „Геополитика – поглед са Балкана“. Књига се састоји од репрезентативних радова др Милошевића који су годинама превођени и објављивани на рускоговорним територијама.

Поред објаве овог изузетног зборника који се у Руској Федерацији већ чита и цитира, Удружење књижевних стваралаца „Нови поглед“ је доделило почасно место др Милошевићу у свом удружењу и позвало Институт за политичке студије на трајнију сарадњу.

Књига „Геополитика – поглед са Балкана“ доступна је у руским, белоруским и српским већим библиотекама. Планира се и други део „Геополитике“, такође на руском језику, који ће изаћи до краја 2023. године у Минску, Белорусија.

За „Геополитику“ др Зорана Милошевића интересовање су изразиле многе руске издавачке куће, а у току су преговори о њеном изласку и у Казахстану, али и у Онтарију, САД на енглеском језику.