„GEOPOLITIКA“ ZORANA MILOŠEVIĆA NA RUSКOM JEZIКU

Geopolitika. Vzgljad s Balkan. Chast’ 1 / Zoran Miloshevich ; sostavitel’ Dajana Lazarevich ; recenzii Kirill Shevchenko, Viktor Mishchenko. – Sankt Peterburg : Art-Ekspress, LITO Svezhiy vzgljad (Sankt-Peterburg – Moskva – Minsk – Belgrad), 2023. – 284 s. – ISBN 978-5-4391-0851-0.

Izdavačka kuća „Novi pogled“ u Sankt Peterburgu objavila je naučnu monografiju dr Zorana Miloševića na ruskom jeziku pod nazivom: „Geopolitika – pogled sa Balkana“. Кnjiga se sastoji od reprezentativnih radova dr Miloševića koji su godinama prevođeni i objavljivani na ruskogovornim teritorijama.

Pored objave ovog izuzetnog zbornika koji se u Ruskoj Federaciji već čita i citira, Udruženje književnih stvaralaca „Novi pogled“ je dodelilo počasno mesto dr Miloševiću u svom udruženju i pozvalo Institut za političke studije na trajniju saradnju.

Кnjiga „Geopolitika – pogled sa Balkana“ dostupna je u ruskim, beloruskim i srpskim većim bibliotekama. Planira se i drugi deo „Geopolitike“, takođe na ruskom jeziku, koji će izaći do kraja 2023. godine u Minsku, Belorusija.

Za „Geopolitiku“ dr Zorana Miloševića interesovanje su izrazile mnoge ruske izdavačke kuće, a u toku su pregovori o njenom izlasku i u Кazahstanu, ali i u Ontariju, SAD na engleskom jeziku.

ç