Izaberi jezik:
Tema broja

IZAZOVI POLITIČKE TEORIJE

OGLEDI

SRBIJA U ZONI RECESIONOG SUMRAKA

Najveći problemi sa kojima se Srbija suočava jesu neefikasna državna birokratija, politička kultura elite i visok nivo korupcije. Ukupna ekonomska situacija u Srbiji je teška zbog krhkih makroekonomskih i ekonomskih perspektiva. Posebno zabrinjava izuzetno . . .

BUDUĆNOST EVRA

Solidarnost koja potiče iz osećaja nacionalne povezanosti i koja označava konsenzus svake poreske unije, na nivou cele Evro­pe ne postoji. To je strukturni razlog zbog koga će evro proizvo­dite sukobe i sporove između različitih članica Eropske unije. . . .

ČLANCI I STUDIJE

MANIPULATIVNI UTICAJ IZBORNE JEDINICE

Izborni sistem Srbije u gotovo dve decenije povraćenog višepartizma bio je predmet čestih promena. Osim temeljne promene 1992. godine i prelaska sa većinskog na proporcionalni izborni sistem, suštinske izmene izbornih instituta svodile su se na promenu . . .

BRAZIL KAO NOVI REGIONALNI LIDER

U svetlu novonastale svetske situacije izazvane neminovnim slabljenjem ekonomske, političke i vojne hegemonije Sjedinjenih Američkih Država, nemoguće je ne primetiti sve veći značaj geopolitičkog izdvajanja Brazila i njegov uspon u odnosu na ostale . . .

periodika Srpska politička misao 1/2009

Prijavi se za newsletter

ç