Tema broja

UNUTRAŠNJA I SPOLJNA POLITIKA SRBIJE

GLOBALNI ASPEKTI PANDEMIJE KORONA VIRUSOM

POSTPANDEMIJSKI POREDAK

U članku se razmatraju odnosi velikih sila posle pandemije i mogući odgovori Srbije. Od odnosa Rusije, SAD i Kine najviše će zavisti razvoj događaja na prostoru bivše SFRJ i Evrope. Sledi skoro preuređenje balkanskog provizorijuma. Glavni pravci delovanja . . .

COVID-19: POLITIKA STRAHA OD SMRTI

Naučni rad koji je pred nama pozabavio se globalnim fenomenom pandemije virusa COVID-19 (neki ga još zovu i: SARS-2). Predmet istraživanja ovog naučnog rada usredsredio se na domašaje COVID-19 da preko globalne panike straha od smrti utiče na mnogobrojne . . .

KINA U SAVREMENIM SVETSKIM ODNOSIMA
PAMĆENJE ISTORIJE

VELIKA POBEDA U OGLEDALU IDEOLOGIJE

Postoji ne jedan, već dva praznika naše pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Prvi praznik – tih, privatni, porodični. Za vreme njega potomci se sećaju svojih rođaka – očeva, dedova, pradedova, koji su poginuli u bitkama ovog rata. Teško je naći . . .

OGLEDI I PRIKAZI

ZAČARANI SVET Kritika kontrolisane percepcije (I)

Koliko danas znamo, svest sa svojim mnogobrojnim oblicima, sa svojom još neodgonetnutom prirodom i nepoznatim svojstvima, najsloženija je pojava poznatog univerzuma, one najsloženije strukture koju delimično poznajemo. Naime, od svih pojava za koje znamo . . .

periodika Nacionalni interes 2/2020 2/2020

Prijavi se za newsletter

ç