Изабери језик:
монографија

ЛОГИКА ПРАВОСЛАВНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

Сажетак

Књига која је пред Вама настојаће да истражи системе значења у Православној цивилизацији. У основи би читаву хришћанску цивилизацију могли да подведемо под три засебне, Католичку, Протестантску и Православну. Ова ће се књига задржати искључиво на истраживању онога што бисмо назвали Православна цивилизација.

Шта се под Православном цивилизацијом подразумева? Становништво једне земље наслеђује известан капацитет друштвених порука. Наслеђивање верске припадности је посебно карактеристично за православну верску заједницу. Православно хришћанство третира се не само као неотуђиви део националних идентитета, већ се тумачи и као једино могуће хришћанство: “једина и исправна вера”.

Kао основно проблемско питање намеће како, у којој мери, и на које начине православни приступ хришћанској вери одређује друштвене односе и материјалне домете у нечему што бисмо могли да подведемо под термин Православна цивилизација? Књига има за циљ да ослика подручје испољавања православног приступа хришћанској вери из колективних представа и да истумачи систем значења и вредновања.

Каквим се све питањима бави аутор ове монографије? До чега је довела победа иконофила? Шта су масе а шта литије? За шта су били везани празници у паганско доба, прочитајте у јединственој књизи „Логика Православне цивилизације”.

монографија ЛОГИКА ПРАВОСЛАВНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

Форма за наручивање

    [button "NARUČI"]